ELKH-BME Informatikai Rendszerek Kutatócsoport publikációi


 

Teljes publikációs lista az MTMT-ben


 

 

Kiemelt eredmények


 

A kutatócsoport tagjai kidolgoztak egy új numerikus inverz Laplace transzformációs eljárást, amely sok szempontból túlteljesíti a korábban ismert eljárásokat. Az eljárás hasznos bármilyen olyan területen, ahol Laplace-transzformáltat használnak, például a teljesítményelemzés területén. Az eljáráshoz több publikáció is kapcsolódik; a Numerical inverse Laplace transformation using concentrated matrix exponential distributions című tanulmány a Performance Evaluation című újság legtöbbet idézett cikke 2020 óta (2023. februári állapot szerint). Az eljáráshoz dedikált honlap is készült:
https://inverselaplace.org/

 

2015-ben jelent meg a rangos Nature Communications folyóiratban a Navigable Networks as Nash Equilibria of Navigation Games című tanulmány Gulyás András, Kőrösi Attila és Rétvári Gábor, a kutatócsoport tagjai és Bíró József, a kutatócsoport támogató professzora társszerzőségével. A cikk és a benne szereplő eredmények jelentős hazai és nemzetközi sajtóvisszhangot váltottak ki.
MTA Medicalonline.hu Index.hu International Business Times Science Daily Phys.org EurekAlert!

 

2013-ban jelent meg Telek Miklós, a kutatócsoport vezetője társszerzőségével az Introduction to Queueing Systems with Telecommunications Applications című monográfia.

 

2013-ban jelent meg Gyöngyösi László, a kutatócsoport tagja és Imre Sándor, a kutatócsoport támogató professzora tollából az Advanced Quantum Communications: An Engineering Approach című könyv a Wiley gondozásában.